{ "title": "Hidrosefali Genetik Mi", "image": "https://www.hidrosefali.gen.tr/images/Hidrosefali-Genetik-Mi-74257.png", "date": "21.01.2024 08:44:29", "author": "Emine Gümüş", "article": [ { "article": "Hidrosefali genetik mi; hidrosefali kafatasının içinde herhangi bir bölgede olması gerekenden daha sıvı birikimi olmasıdır. Buradaki su omurilik sıvısıdır. Kafatasının kendine özgü bir basıncı bulunmaktadır. Bu basıncın dengede kalması çok önemlidir. Hidrosefalinin gelişmesine bağlı beyin uygulanan basınç artar. Buda beyini olumsuz etkilemektedir. Normalde omurilik sıvısı devamlı olarak yenilenir ve vücut içine emilerek kaybolur. Hidrosefali de bu emilim gerçekleşmez ve sıvı beyin etrafında birikir. Hidrosefali genellikle bebeklerde görülür. Bebeklik hidrosefali olguları yetişkinlik çağı hidrosefali vakalarından fazladır. Buda akıllara \"hidrosefali genetik mi\" sorusunu getirmektedir. Bu sorunun cevabı tabi ki de evettir. Çünkü hidrosefalinin nedenleri arasında birçok dış etkenleri olmasına rağmen kalıtımsal bozukluklara bağlı yani genetik faktörlerinde etkisi olduğu belirtilmektedir.

Hidrosefalin neden olur?
Hidrosfali tanısı; hidrosefalinin genetik mi sorusuna en iyi cevabı burada verebiliriz. Çünkü hidrosefalinin tanısında en erken anne karnında konmaktadır. Buda hidrosefaliyi genetik bozukluklar nedeniyle meydana gelebileceğini gösterir. Günümüzde anne karnında tespit edilen hidrosfalinin yasal olarak sonlandırma hakkı bulunmaktadır. Bu noktada anne karnındaki bebeğin tespiti ultrason ile belli olmakla birlikte şüpheli durumlar ayrıntılı ultrason yapılmaktadır. Bu noktada gebeliğin 17. Haftası ile 24. Haftası arasındaki 3. Düzey ultrasonun yapılması önem kazanmaktadır.

Hidrosefalinin tedavisi; hidrosefalinin ilaç tedavisi bulunmaktadır. Ancak cerrahi müdahale yapılabilmektedir. Biriken suyun dışarı atılmasını sağlayacak aparatlar takılarak tedavi edilmeye çalışılmaktadır.
" } ] }